Cuba Teka Apa Benda Ini ???

pelik tapi benar,gambar pelik,benda ajaib,benda pelik,gambar benda ajaib,gambar benda pelik

Peliknye..........?????


Ok.. agak menggelikan... ini ialah "egg case" atau sarang telur sejenis spesis ikan pari @ Skates. Selain dari spesis ikan pari ini, jerung juga mempunyai sarang telur seperti ni. Telur akan menetas di dalam sarang ini dan anak ikan akan keluar berenang dan meninggalkan egg case ni. Egg case ni biasa ditemui di persisir pantai..


Penyiksaan Paling Kejam !

kejam,seksaan kejam,paling kejam

Sungguh kejam ! Kasihan...........tersiksa ! Ngeri !



Kopi Tahi Gajah Yang Sangat Mahal

pelik tapi benar,kopi tahi gajah,benda pelik,gambar pelik

Kopi ini dikatakan mempunyai aroma yang berbeza dan sangat unik jika dibandingkan dengan kopi-kopi biasa. Dihasilkan melalui proses penghadaman dan tindak balas dalam badan gajah tersebut, bau kopi ini dan aroma aslinya mampu menyengat anda.

Bagi pemungut tahi gajah, ini merupakan sumber rezeki yang sangat menguntungkan sekiranya dapat memungut tahi-tahi gajah yang baru sahaja 'dilepaskan' dari tubuh binatang tersebut melalui proses pencernaan. Mereka dikatakan sanggup menghabiskan masa dan tenaga semata-mata mahu mendapatkan tahi gajah untuk dijadikan kopi ini.

Masakan tidak, harga sekilogram tahi gajah mampu mencecah USD$1,100 (RM3,360) untuk sekilogram. Justeru, hanya penggemar yang benar-benar 'menghayati' aroma serta rasa kopi yang asli sahaja sanggup menghirup kopi termahal di dunia ini.

[Sumber]


Lelaki Inilah Menjadi Mangsa Rogol Tiga Wanita

wanita rogol lelaki,rogol,perogol,gila seks

Tiga wanita di Zimbabwe telah didakwa melakukan serangan seks atau rogol kepada lelaki dan menggunakan air mani mangsa mereka untuk upacara ilmu hitam.

Sisters Sophie, 26, Netsai Nhokwara, 24, dan Rosemary Chakwizira, 28, telah didakwa di mahkamah Harare berkaitan dengan rentetan serangan seks ke atas mangsa yang kali pertama membuat laporan dua tahun yang lalu.

Mereka turut ditahan bersama-sama Thulani Ngwenya, 24, yang merupakan teman lelaki Sophie Nhokwara.
Menurut akhbar Zimbawe, The Herald melaporkan wanita ini dilaporkan memberi tumpang kepada remaja berusia 19 tahun pada Mac tahun ini dan kemudian memabukkannya dengan bahan yang tidak diketahui.

Ketiga-tiga wanita dibawa ke mahkamah untuk menghadapi tuduhan melakukan serangan seksual atau rogol.

Keberanian Lelaki Ini Sungguh Luar Biasa

pelik tapi benar

pelik tapi benar

Tidak semestinya keberanian seseorang itu kita boleh anggap ia satu yang membanggakan. Namun adakalanya ia adalah sebaliknya. Terdapat seorang lelaki yang mempunyai hobi pelik. Dirinya mempunyai keberanian luar biasa apabila mampu merentasi kren dengan ketinggian bangunan bertingkat tanpa memakai sebarang alat keselamatan.

Gadis Hamil 6 Bulan Tetapi Masih Dara



Seorang gadis disahkan hamil 6 bulan selepas menjalani pemeriksaan, peliknya gadis tersebut mendakwa dia masih belum pernah disentuh dan kedaraannya masih terjaga. Misteri tersebut berlaku di Serdang Bedagai, Sumatera Utara, Indonesia.

Malasari yang ketika itu baru berusia 16 tahun menyatakan tidak pernah menjalinkan sebarang hubungan dengan mana-mana lelaki. Malasari merupakan anak kedua pasangan Iswanto dan Riyanti.

Ada yang membuat andaian bahawa Malasari hamil akibat pergaulan bebas, namun Malasari menafikannya.”Kami membawanya untuk pemeriksaan di hospital dan mendapati janin terbentuk sudah berusia 25 minggu tetapi selaput daranya masih kekal seperti asal,” kata ibunya.

Kerana masih belum berpuas hati dengan pemeriksaan sebelum ini, Malasari dibawa kembali untuk pemeriksaan kali kedua. Keputusan yang diterima tetap sama.

“Kami menghantarnya untuk membuat pemeriksaan semula dan keputusan yang diterima tetap sama. Tetapi untuk memeriksa selaput daranya kami memerlukan surat dari pihak polis. Namun pihak polis tidak mengeluarkan surat tersebut kerana tiada unsur jenayah,” tambah ibunya.

Malasari menceritakan ketika awal kejadian, dia bermimpi didatangi seorang tua yang memberikannya sebuah kotak sekitar enam bulan sebelum perutnya mula membesar.

Sumber: malaysiasensasi

Pembunuhan Kejam Menggunakan Penukul

      Pembunuhan Kejam

Setiap anak yang dilahirkan adalah dalam keadaan fitrah. Anak yang baru dilahirkan umpama sehelai kain putih yang menunggu saat dicorakkan oleh orang tuanya.

Anak tersebut tidak membawa sebarang dosa yang diwarisi daripada kedua ibu bapanya.
Rasulullah SAW pernah bersabda yang maksudnya “Setiap kelahiran (anak kecil) dilahirkan dalam keadaan fitrah”.

Jadi sebagai manusia yang layak mereka harus memikul tanggungjawab untuk menjaga anak-anak ini.
Namun, berlainan pula dengan manusia berhati binatang ini, mereka sanggup mendera dengan memukul kepala anak-anak ini dengan penukul!

Paparan di bawah ini menunjukkan gambar abang yang berusia 4 tahun bernama Maximilion dan adik perempuannya, Saga, 1 setengah tahun dipukul dengan pengetuk berulang-ulang kali.

Pembunuh mereka merupakan kekasih kepada ayah tiri kanak-kanak berkenaan.
Wanita yang membunuh itu adalah Christine Schurrer, yang lahir pada 30 Jun 1976 (37 tahun) dan merupakan warganegara Jerman.Manakala kanak-kanak serta ibunya berasal dari Sweden.

Menurut laporan Dailymail.uk, ibu kepada kanak-kanak ini turut cedera selepas diserang Christine akibat motif cemburu.Lihat saja wajah kanak-kanak ini..Walaupun kejadian ini berlaku sekitar Mac 2008, namun berita mengenainya masih banyak mendapat liputan media.

Ini kerana perkara seumpama ini amat jarang berlaku dan hanyat dilakukan oleh manusia tidak berperikemanusiaan saja.Tidak dapat dibayangkan bagaimanalah mereka menahan sakit sebelum menghembuskan nafas yang terakhir.

Pembunuhan Kejam

Pembunuhan Kejam
ketika mereka masih hidup

Pembunuhan Kejam
pembunuh

CARA KENALPASTI HANDPHONE ANDA ASLI ATAU TIRUAN

iphone,telefon pintar,telefon,handphone


Kes penipuan barangan elektronik sekarang nih semakin menjadi-jadi sehinggakan iPhone 4S pon boleh di ciplak oleh China. Di sini, aku nak kongsikan pade korang tips macam mane nak check atau tentukan sama ada handphone korang tu original ataupun cap ayam. Check it out :

Okay ikut langkah langkah seperti di bawah nih :

1. Taip *#06#
2. Akan keluar IMEI number ( International Mobile Equipment Identity)
3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473
4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******
5. Untuk semak sama ada phone korang ori atau tidak, check kod di bawah.
•02 atau 20 : dari China = LOW QUALITY
•08 atau 80: dari Germany = FAIR QUALITY
•01 atau 10: dari Finland = VERY GOOD
•00 atau 03 oatau 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
•13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

FUNGSI SEBENAR POKET KECIL PADA SELUAR JEANS KORANG

seluar jeans,levis


Di sinilah para pelombong tambah menyukai seluar buatan Strauss dan "menobatkan"
Pernah tidak terlintas difikiran? kenapa seluar jeans selalu ada saku kecil di bahagian sebelah kanannya? Sekali pandang saku kecil ini tak ada fungsinya selain hanya tampalan untuk menambah aksentuasi gaya pemakainya, atau mungkin ciri khas seluar jeans. Namun, dari saku comel inilah sebenarnya boleh dibaca sejarah seluar yang dipopularkan oleh Levi Strauss tahun 1880 ini, lapan tahun selepas jeans masuk ke Amerika Syarikat (AS) tahun 1872.

Sebagai jenis tekstil, jeans pertama kali dibuat di Genoa, Itali tahun 1560-an. Kain seluar ini biasa dipakai oleh angkatan laut. Orang Perancis menyebut seluar ini dengan sebutan "bleu de Genes", yang bererti biru Genoa. Meski tekstil ini pertama kali dihasilkan dan digunakan di Eropah, tetapi sebagai fashion, jeans dipopularkan di AS oleh Levi Strauss, seorang pemuda berusia dua puluh tahunan yang mengadu nasibnya ke San Francisco sebagai peniaga pakaian. Ketika itu, AS sedang dilanda demam emas.

Akan tetapi, sampai di California semua barangnya habis terjual, kecuali sebuah khemah yang terbuat dari kain kanvas. Kain kanvas ini dipotongnya dan dibuatnya menjadi beberapa seluar yang dijual pada para pekerja lombong emas. Dan ternyata para pekerja menyukainya kerana seluar buatan Strauss tahan lama dan tak mudah koyak. Merasa mendapat peluang, Strauss menyempurnakan "penemuannya" dengan memesan bahan dari Genoa yang disebut "Genes", yang oleh Strauss diubah menjadi "Blue Jeans".

Di sinilah para pelombong tambah menyukai seluar buatan Strauss dan "menobatkan" seluar itu sebagai seluar rasmi para pelombong. Para pelombong emas itu menyebut seluar Strauss dengan "those pants of Levi` s "atau" Celana Si Levi ". Sebutan inilah yang memulakan tanda dagang pertama seluar jeans pertama di dunia.

Naluri perniagaan Strauss yang tajam membuatnya mengajak pengusaha sukses Jakob Davis untuk bekerja sama, dan pada tahun 1880 kerja sama itu melahirkan kilang seluar jeans pertama. Dan produk reka bentuk mereka yang pertama adalah "Levi` s 501 ".

Produk reka bentuk pertama memang dikhaskan bagi para pelombong emas. Seluar ini mempunyai 5 saku, 2 di belakang dan 2 di depan, dan 1 saku kecil dalam saku depan sebelah kanan. Kerana diperuntukkan bagi para pelombong, saku ini tentu bukan untuk bergaya-ria. Tetapi saku atau poket comel kecik molek ini dirancang untuk menyimpan butiran-butiran emas yang berukuran kecil.

GAMBAR NEELOFA SEMASA ZAMAN PERSEKOLAHAN

Sapa yang tidak kenal dengan artis baru yang cantik dan menawan ini, Neelofa artis berasal dari negeri cik siti wan kembang ini punyai gambar-gambar yang menarik dan seksi yang sering kita lihat di kaca tv dan medium hiburan yang lain, enjoys koleksi gambar kenangan Neelofa ketika di zaman sekolah!

gambar neelofa,neelofa

gambar neelofa,neelofa

gambar neelofa,neelofa

sumber : blogslucumenarik.blogspot.com

ASAL USUL MEE SEGERA


Mi segera adalah mi separa masak yang dikeringkan dan dicampur dengan minyak, biasanya dimakan setelah dimasak atau direndam di dalam air panas antara 3 hingga 5 minit. Bungkusan perencah selalunya disertakan di dalam setiap bungkusan mi segera.

Mi segera juga boleh dimakan secara mentah kerana mi segera sebenarnya sudah pun dimasak di kilang, biasanya dengan menggoreng.

Mi segera berasal daripada versi segera bagi masakan Jepun iaitu Ramen.

Idea mi segera sudah pun berakar umbi sejak dari zaman Dinasti Qing di China, di mana mi yimian digoreng, membolehkannya disimpan dalam jangka masa yang lama serta disediakan dengan cepat.

Terima Kasih Nuffnang,IKEA FY13 Dan Q3 Prepaid Roaming

cpuv,nuffnang,cpuv nuffnang,Nuffnang,IKEA FY13,Q3 Prepaid Roaming


Terima kasih kepada Nuffnang,IKEA & Q3 Prepaid Roaming kerana telah memilih blog yang xseberapa ini untuk menerima CPUV ! Terbaikkk laa..Diharapkan advertisers lain juga dapat melihat,menilai dan seterusnya memilih blog ini untuk menerima CPUV yang seterusnya.

Bagi blog yang berhajat untuk meletakkan iklan dan meraih sedikit pendapatan, boleh la layari http://www.nuffnang.com.my 

Bagi yang sudah meletakkan iklan Nuffnang tetapi belum pernah menerima CPUV, ini sahaja tips yang dapat aku bagi :

Advertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre andinfluence. For example, a cosmetics company would be more likely to select a fashion and beauty blog with female readers to advertise on.
Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection. 
Making sure your ads are optimally placed, updating your blogger profile and survey will increase the chances of advertisers noticing your blog and therefore increas.ing the chances of your blog being chosen for CPUV Campaigns.
GUD LUCK !!