Cara Nak Buat Akaun Pay Pal

Entri kali ni aku nak terangkan cara nak buat akaun Pay Pal..xsesusah yang korang sangkakan..very simple jer.. Akaun ni penting kalau kita nak buat duit online ...

1) Firstly, korang bukak laman web www.paypal.com.my
2) Korang tekan butang Sign Up Now..


3) Pastu, korang diberi pilihan untuk pilih jenis akaun... Aku pilih personal je... Pastu, korang tekan butang Get Started ..


4) Dah tekan? Pastu isi semua maklumat yang diperlukan...dah isi semua,tekan Agree and Create Account ..


5) Seterusnya klik pada " Go to My Account " seperti yang ditunjukkan di bawah :


> Dah pun siap ! akaun korang... senang je kan...kalau korang nak tahu lebih lanjut,boleh rujuk http://www.paymalaysia.com/panduan-paypal-malaysia/paypal_registration_tutorial.htm


Cara buat duit paling mudah <<-- ( klik sini )


11 comments:

  1. Tu la..kte pn xreti nk wt acc ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah paham?ape2 persoalan boleh tanya kt cni :-)

      Delete
    2. pasword untuk daftar mcm mana dh byk kali cuba tp xblh jugak...dh mula rasa mcm membosan kn pn ada

      Delete
  2. kenapa nk daftar tak boleh. asyik mintak pasword yang lain. penat dh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok untuk pasword sila guna huruf n angka..pada mulanya saya pun hadapi mslh mcm tu..jgn lupa huruf+angka untuk pasword..selamat mencuba

      Delete
  3. ok tq....bru boleh buat. cer cte ckt mcm ne perjalanan nya nk phm gak sblm mula bt ni xtau hjung pangkal sush jgak...tq

    ReplyDelete
  4. Klu kita receive payment, account mn yg sesuai? Personal bole ke? Ke kene buat Premium? Tapi kita bkn jual barang. Just rcvd commission or payment dr online job yg kita buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. personal...dh daftar lom pay pal ? daftar dulu...mudah je pun..lau on9 job majoriti die bayar ker pay pal, kbykn 0n9 job international la..agak2 dh byk duit dlm pypal tranfer la ker maybank or mne2 bank kita..

      Delete
  5. Mailing address dan postal code tu nak tulis mcm mana ye?..error jer..

    ReplyDelete
  6. Berapa byaran reg tuk acc pay pal? Selain rhb...maybank noleh ke

    ReplyDelete