Berita TERGEMPAR : daftar domain serendah RM38/year

Sebelum korang nk daftar domain yang serendah RM38 tu,aku nk cerita ckit la pasal kelebihan domain berbayar ni..aku pn xtukar lagi..hahaha..tapi ape salahnya kita nk bkongsi kan.. :-)

Apa kelebihan domain berbayar ni?? Kelebihannya ialah :

#Kita mempunyai hak penuh ke atas web/blog kita. Dari pembacaan blog sebelum ni, pernah terjadi kepada blog Dr. Mahathir yang mempunyai trafik yang hebat tiba2 problem dan hilang begitu sahaja kerana di tarik balik oleh blogspot. (sori kalau salah info) Tapi yelah barang orang bagi free. Bila2 masa boleh amik balik. Buruk siku! hehe…

#Domain berbayar lebih dipercayai dan lebih selamat. Kerana domain berbayar ni memerlukan maklumat yang lagi detail manakala yang percuma ni boleh buat banyak mana nak.

#Blog yang menggunakan domain berbayar jugak menjadikan blog lagi mesra SEO. SEO tue enjin carian di blog.

#Domain berbayar menunjukkan yang kita memang serius untuk menceburi dalam bidang blog.
Syarikat pengiklanan lebih yakin untuk mengiklan iklan diorang di blog yang domain berbayar.

Ok untuk daftar domain serendah RM38 tu,korang leh klik banner kt bawah ni,ok..chill !

 daftar domain serendah RM38/year

1 comment:

  1. Biar betik? tempat lain baru RM35 kot. Takkan naik lagi?

    ReplyDelete