Cuba Teka Apa Benda Ini ???

pelik tapi benar,gambar pelik,benda ajaib,benda pelik,gambar benda ajaib,gambar benda pelik

Peliknye..........?????


Ok.. agak menggelikan... ini ialah "egg case" atau sarang telur sejenis spesis ikan pari @ Skates. Selain dari spesis ikan pari ini, jerung juga mempunyai sarang telur seperti ni. Telur akan menetas di dalam sarang ini dan anak ikan akan keluar berenang dan meninggalkan egg case ni. Egg case ni biasa ditemui di persisir pantai..


Penyiksaan Paling Kejam !

kejam,seksaan kejam,paling kejam

Sungguh kejam ! Kasihan...........tersiksa ! Ngeri !



Kopi Tahi Gajah Yang Sangat Mahal

pelik tapi benar,kopi tahi gajah,benda pelik,gambar pelik

Kopi ini dikatakan mempunyai aroma yang berbeza dan sangat unik jika dibandingkan dengan kopi-kopi biasa. Dihasilkan melalui proses penghadaman dan tindak balas dalam badan gajah tersebut, bau kopi ini dan aroma aslinya mampu menyengat anda.

Bagi pemungut tahi gajah, ini merupakan sumber rezeki yang sangat menguntungkan sekiranya dapat memungut tahi-tahi gajah yang baru sahaja 'dilepaskan' dari tubuh binatang tersebut melalui proses pencernaan. Mereka dikatakan sanggup menghabiskan masa dan tenaga semata-mata mahu mendapatkan tahi gajah untuk dijadikan kopi ini.

Masakan tidak, harga sekilogram tahi gajah mampu mencecah USD$1,100 (RM3,360) untuk sekilogram. Justeru, hanya penggemar yang benar-benar 'menghayati' aroma serta rasa kopi yang asli sahaja sanggup menghirup kopi termahal di dunia ini.

[Sumber]


Lelaki Inilah Menjadi Mangsa Rogol Tiga Wanita

wanita rogol lelaki,rogol,perogol,gila seks

Tiga wanita di Zimbabwe telah didakwa melakukan serangan seks atau rogol kepada lelaki dan menggunakan air mani mangsa mereka untuk upacara ilmu hitam.

Sisters Sophie, 26, Netsai Nhokwara, 24, dan Rosemary Chakwizira, 28, telah didakwa di mahkamah Harare berkaitan dengan rentetan serangan seks ke atas mangsa yang kali pertama membuat laporan dua tahun yang lalu.

Mereka turut ditahan bersama-sama Thulani Ngwenya, 24, yang merupakan teman lelaki Sophie Nhokwara.
Menurut akhbar Zimbawe, The Herald melaporkan wanita ini dilaporkan memberi tumpang kepada remaja berusia 19 tahun pada Mac tahun ini dan kemudian memabukkannya dengan bahan yang tidak diketahui.

Ketiga-tiga wanita dibawa ke mahkamah untuk menghadapi tuduhan melakukan serangan seksual atau rogol.

Keberanian Lelaki Ini Sungguh Luar Biasa

pelik tapi benar

pelik tapi benar

Tidak semestinya keberanian seseorang itu kita boleh anggap ia satu yang membanggakan. Namun adakalanya ia adalah sebaliknya. Terdapat seorang lelaki yang mempunyai hobi pelik. Dirinya mempunyai keberanian luar biasa apabila mampu merentasi kren dengan ketinggian bangunan bertingkat tanpa memakai sebarang alat keselamatan.

Gadis Hamil 6 Bulan Tetapi Masih Dara



Seorang gadis disahkan hamil 6 bulan selepas menjalani pemeriksaan, peliknya gadis tersebut mendakwa dia masih belum pernah disentuh dan kedaraannya masih terjaga. Misteri tersebut berlaku di Serdang Bedagai, Sumatera Utara, Indonesia.

Malasari yang ketika itu baru berusia 16 tahun menyatakan tidak pernah menjalinkan sebarang hubungan dengan mana-mana lelaki. Malasari merupakan anak kedua pasangan Iswanto dan Riyanti.

Ada yang membuat andaian bahawa Malasari hamil akibat pergaulan bebas, namun Malasari menafikannya.”Kami membawanya untuk pemeriksaan di hospital dan mendapati janin terbentuk sudah berusia 25 minggu tetapi selaput daranya masih kekal seperti asal,” kata ibunya.

Kerana masih belum berpuas hati dengan pemeriksaan sebelum ini, Malasari dibawa kembali untuk pemeriksaan kali kedua. Keputusan yang diterima tetap sama.

“Kami menghantarnya untuk membuat pemeriksaan semula dan keputusan yang diterima tetap sama. Tetapi untuk memeriksa selaput daranya kami memerlukan surat dari pihak polis. Namun pihak polis tidak mengeluarkan surat tersebut kerana tiada unsur jenayah,” tambah ibunya.

Malasari menceritakan ketika awal kejadian, dia bermimpi didatangi seorang tua yang memberikannya sebuah kotak sekitar enam bulan sebelum perutnya mula membesar.

Sumber: malaysiasensasi

Pembunuhan Kejam Menggunakan Penukul

      Pembunuhan Kejam

Setiap anak yang dilahirkan adalah dalam keadaan fitrah. Anak yang baru dilahirkan umpama sehelai kain putih yang menunggu saat dicorakkan oleh orang tuanya.

Anak tersebut tidak membawa sebarang dosa yang diwarisi daripada kedua ibu bapanya.
Rasulullah SAW pernah bersabda yang maksudnya “Setiap kelahiran (anak kecil) dilahirkan dalam keadaan fitrah”.

Jadi sebagai manusia yang layak mereka harus memikul tanggungjawab untuk menjaga anak-anak ini.
Namun, berlainan pula dengan manusia berhati binatang ini, mereka sanggup mendera dengan memukul kepala anak-anak ini dengan penukul!

Paparan di bawah ini menunjukkan gambar abang yang berusia 4 tahun bernama Maximilion dan adik perempuannya, Saga, 1 setengah tahun dipukul dengan pengetuk berulang-ulang kali.

Pembunuh mereka merupakan kekasih kepada ayah tiri kanak-kanak berkenaan.
Wanita yang membunuh itu adalah Christine Schurrer, yang lahir pada 30 Jun 1976 (37 tahun) dan merupakan warganegara Jerman.Manakala kanak-kanak serta ibunya berasal dari Sweden.

Menurut laporan Dailymail.uk, ibu kepada kanak-kanak ini turut cedera selepas diserang Christine akibat motif cemburu.Lihat saja wajah kanak-kanak ini..Walaupun kejadian ini berlaku sekitar Mac 2008, namun berita mengenainya masih banyak mendapat liputan media.

Ini kerana perkara seumpama ini amat jarang berlaku dan hanyat dilakukan oleh manusia tidak berperikemanusiaan saja.Tidak dapat dibayangkan bagaimanalah mereka menahan sakit sebelum menghembuskan nafas yang terakhir.

Pembunuhan Kejam

Pembunuhan Kejam
ketika mereka masih hidup

Pembunuhan Kejam
pembunuh

CARA KENALPASTI HANDPHONE ANDA ASLI ATAU TIRUAN

iphone,telefon pintar,telefon,handphone


Kes penipuan barangan elektronik sekarang nih semakin menjadi-jadi sehinggakan iPhone 4S pon boleh di ciplak oleh China. Di sini, aku nak kongsikan pade korang tips macam mane nak check atau tentukan sama ada handphone korang tu original ataupun cap ayam. Check it out :

Okay ikut langkah langkah seperti di bawah nih :

1. Taip *#06#
2. Akan keluar IMEI number ( International Mobile Equipment Identity)
3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473
4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******
5. Untuk semak sama ada phone korang ori atau tidak, check kod di bawah.
•02 atau 20 : dari China = LOW QUALITY
•08 atau 80: dari Germany = FAIR QUALITY
•01 atau 10: dari Finland = VERY GOOD
•00 atau 03 oatau 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
•13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

FUNGSI SEBENAR POKET KECIL PADA SELUAR JEANS KORANG

seluar jeans,levis


Di sinilah para pelombong tambah menyukai seluar buatan Strauss dan "menobatkan"
Pernah tidak terlintas difikiran? kenapa seluar jeans selalu ada saku kecil di bahagian sebelah kanannya? Sekali pandang saku kecil ini tak ada fungsinya selain hanya tampalan untuk menambah aksentuasi gaya pemakainya, atau mungkin ciri khas seluar jeans. Namun, dari saku comel inilah sebenarnya boleh dibaca sejarah seluar yang dipopularkan oleh Levi Strauss tahun 1880 ini, lapan tahun selepas jeans masuk ke Amerika Syarikat (AS) tahun 1872.

Sebagai jenis tekstil, jeans pertama kali dibuat di Genoa, Itali tahun 1560-an. Kain seluar ini biasa dipakai oleh angkatan laut. Orang Perancis menyebut seluar ini dengan sebutan "bleu de Genes", yang bererti biru Genoa. Meski tekstil ini pertama kali dihasilkan dan digunakan di Eropah, tetapi sebagai fashion, jeans dipopularkan di AS oleh Levi Strauss, seorang pemuda berusia dua puluh tahunan yang mengadu nasibnya ke San Francisco sebagai peniaga pakaian. Ketika itu, AS sedang dilanda demam emas.

Akan tetapi, sampai di California semua barangnya habis terjual, kecuali sebuah khemah yang terbuat dari kain kanvas. Kain kanvas ini dipotongnya dan dibuatnya menjadi beberapa seluar yang dijual pada para pekerja lombong emas. Dan ternyata para pekerja menyukainya kerana seluar buatan Strauss tahan lama dan tak mudah koyak. Merasa mendapat peluang, Strauss menyempurnakan "penemuannya" dengan memesan bahan dari Genoa yang disebut "Genes", yang oleh Strauss diubah menjadi "Blue Jeans".

Di sinilah para pelombong tambah menyukai seluar buatan Strauss dan "menobatkan" seluar itu sebagai seluar rasmi para pelombong. Para pelombong emas itu menyebut seluar Strauss dengan "those pants of Levi` s "atau" Celana Si Levi ". Sebutan inilah yang memulakan tanda dagang pertama seluar jeans pertama di dunia.

Naluri perniagaan Strauss yang tajam membuatnya mengajak pengusaha sukses Jakob Davis untuk bekerja sama, dan pada tahun 1880 kerja sama itu melahirkan kilang seluar jeans pertama. Dan produk reka bentuk mereka yang pertama adalah "Levi` s 501 ".

Produk reka bentuk pertama memang dikhaskan bagi para pelombong emas. Seluar ini mempunyai 5 saku, 2 di belakang dan 2 di depan, dan 1 saku kecil dalam saku depan sebelah kanan. Kerana diperuntukkan bagi para pelombong, saku ini tentu bukan untuk bergaya-ria. Tetapi saku atau poket comel kecik molek ini dirancang untuk menyimpan butiran-butiran emas yang berukuran kecil.

GAMBAR NEELOFA SEMASA ZAMAN PERSEKOLAHAN

Sapa yang tidak kenal dengan artis baru yang cantik dan menawan ini, Neelofa artis berasal dari negeri cik siti wan kembang ini punyai gambar-gambar yang menarik dan seksi yang sering kita lihat di kaca tv dan medium hiburan yang lain, enjoys koleksi gambar kenangan Neelofa ketika di zaman sekolah!

gambar neelofa,neelofa

gambar neelofa,neelofa

gambar neelofa,neelofa

sumber : blogslucumenarik.blogspot.com

ASAL USUL MEE SEGERA


Mi segera adalah mi separa masak yang dikeringkan dan dicampur dengan minyak, biasanya dimakan setelah dimasak atau direndam di dalam air panas antara 3 hingga 5 minit. Bungkusan perencah selalunya disertakan di dalam setiap bungkusan mi segera.

Mi segera juga boleh dimakan secara mentah kerana mi segera sebenarnya sudah pun dimasak di kilang, biasanya dengan menggoreng.

Mi segera berasal daripada versi segera bagi masakan Jepun iaitu Ramen.

Idea mi segera sudah pun berakar umbi sejak dari zaman Dinasti Qing di China, di mana mi yimian digoreng, membolehkannya disimpan dalam jangka masa yang lama serta disediakan dengan cepat.

Terima Kasih Nuffnang,IKEA FY13 Dan Q3 Prepaid Roaming

cpuv,nuffnang,cpuv nuffnang,Nuffnang,IKEA FY13,Q3 Prepaid Roaming


Terima kasih kepada Nuffnang,IKEA & Q3 Prepaid Roaming kerana telah memilih blog yang xseberapa ini untuk menerima CPUV ! Terbaikkk laa..Diharapkan advertisers lain juga dapat melihat,menilai dan seterusnya memilih blog ini untuk menerima CPUV yang seterusnya.

Bagi blog yang berhajat untuk meletakkan iklan dan meraih sedikit pendapatan, boleh la layari http://www.nuffnang.com.my 

Bagi yang sudah meletakkan iklan Nuffnang tetapi belum pernah menerima CPUV, ini sahaja tips yang dapat aku bagi :

Advertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre andinfluence. For example, a cosmetics company would be more likely to select a fashion and beauty blog with female readers to advertise on.
Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection. 
Making sure your ads are optimally placed, updating your blogger profile and survey will increase the chances of advertisers noticing your blog and therefore increas.ing the chances of your blog being chosen for CPUV Campaigns.
GUD LUCK !! 


Video Buaya Gigit Kepala Ketika Show



video ni kuar kat berita tv3 time tu ngah asyik main game, ala xsempat tengok time laki tu kena gigit2 oleh buaya tu..so aku cari video ni dalam you tube..nasib baik ada :-)






Story Of Nuffnang

http://www.nuffnang.com.my/,nuffnang



"It all started with a Pussycat Dolls concert in London..."



"That's where UCL student, Timothy Tiah and LSE student, Cheo Ming Shen first met and hit it off as friends. Instead of watching six sexy ladies serenade the crowd, they talked and discovered they shared many similarities. Both of them had previous experiences in online entrepreneurship during their student years: Tim started a tuition matching service and Ming built an online gadget store."



"One fateful day, over lunch at Leicester Square, they decided to embark on a new venture together. 
While in London, Timothy eased his homesickness by sharing a joke blog with a friend, which they both kept till they graduated. After nine months, whoever had the funniest jokes documented on the blog, would win a roast duck dinner from the other. But Tim got more than just a roast duck dinner; his joke blog eventually led to an idea, which he told himself that he'll try if no one had done it yet after he graduated."


"Initially, their blog became rather popular only among the Malaysians in London, but readership kept increasing until Tim realized the blogging community was no longer a niche. It was growing.What he noticed was that there were a lot of people reading blogs but no brands or advertisers reaching out to bloggers. His blogger friends told him they had tried to approach brands, but nothing came out of it. It was then he knew what the blogging community needed: a hub that represented bloggers to advertisers."


Nuffnang.com was born.”


"Nuffnang.com.my was launched on 27th Feb 2007, and had 300 bloggers signed up within the first 3 days. Nuffnang.com.sg launched shortly after, during April 2007. Five years later, in 2012, Nuffnang.com has expanded to 7 countries namely Malaysia, Singapore, Philippines, Thailand, China, Hong Kong and Australia with a database of 1,000,000 bloggers.


"Thousands of bloggers have been served ads by various blue-chip companies such as Nike, Citibank, Nokia, F&N, Disney Pictures, Honda, Samsung, Proctor & Gamble and many more."


"TODAY,
not only does Nuffnang functions as the first blog advertising community, but more importantly, it continues to build relationships to form a close-knit community we like to refer to as a blogging family. Our bloggers call themselves, Nuffnangers, while the Nuffnang team is fondly known as Nuffies. Together, we strive to keep this community for bloggers by bloggers growing."


About Nuffnang

http://www.nuffnang.com.my/,nuffnang


Nuffnang is the world's leading blog advertising community, for people who share the passion for blogging like we do! Our community currently reaches out to 1, 000, 000 bloggers in 8 countries and regions - Malaysia, Singapore, Philippines, Australia, China, Hong Kong, Thailand, and United Kingdom.

At Nuffnang, bloggers generate income through blog ads placed by various brands, and become part of a close-knit community through a vast range of exclusive events and contests we organize and support, especially for you. A community for bloggers by bloggers, Nuffnang strives to keep the local blogosphere growing.


For Bloggers

Want to meet like-minded people and connect with them?

With Nuffnang, you can achieve that and so much more. We provide you with access to exclusive events just for bloggers such as themed parties, blockbuster premieres and product launches. Bloggers also receive special opportunities to review new products and services as well as chances to win cool prizes from our (very frequent!) community contests. Get involved and earn, simply by expressing yourself on your blog.


For Advertisers

Looking to get your brand out through blogger engagement?

We at Nuffnang connect you to bloggers, and make sure you are matched with the best bloggers to spread the word based on their content and readership. Our thoughtfully-crafted matches give your brand exposure to your target audience, and help create close relationships with them too. For more inquiries, get in touch with us at the helpdesk.


Gambar Yang Menipu Seluruh Internet


Gambar panda yang menaiki pesawat dari China ke Amerika telah berjaya menipu ribuan orang. Tetapi kepada yang mempercayainya pasti tidak tahu bahawa panda ini tidak benar.

'Bila kamu lihat gambar ini, kamu pasti sedang melihat lelaki sedang duduk bersebelahan dengan panda yang besar. Tapi cuba teka, ia bukanlah patung. Ia memang adalah orang yang menyamar sebagai panda yang duduk di kelas pertama'.


Kembar 3 Yang Berjarak Usia 11 Tahun


Ini mungkin peristiwa paling aneh sedunia pernah menimpa ibu yang berasal dari Kota Birmingham, Inggeris, bernama Lisa Sheperd. Dia melahirkan anak kembar tiga, namun bayinya terakhir terpisah jarak 11 tahun dari kedua kakaknya.

Ketiga anak itu bernama Bethany dan Megan lahir pada 1998, sementara di tengah kembar mereka Ryleigh baru muncul di dunia tiga tahun lalu.

Menurut keterangan doktor yang menangani kelahiran kembar tiga itu, Bethany dan Megan mempunyai embrio kuat hingga boleh bertahan dan lahir tepat pada waktunya. Sedangkan embrio Ryleigh lemah hingga harus dibekukan 11 tahun dan akhirnya dia lahir pada 2010.

Raja Lawak Rehat Saiful Apek

Kuala Lumpur: Pelakon dan pelawak terkenal, Saiful Apek, 44, direhatkan sebagai juri tetap program realiti Raja Lawak musim ketujuh selepas dia bersama tiga pekerjanya yang berhadapan pertuduhan penyalahgunaan dadah akan membela diri di Mahkamah Majistret Petaling Jaya bermula 15 hingga 18 Julai ini.

Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Nizam Sani berkata, keputusan untuk merehatkan Saiful atau nama sebenarnya Mohd Saifulazam Mohamed Yusoff dibuat bagi membolehkan pelawak terkenal itu memberi tumpuan kepada kes berkenaan.

“Kami sudah berbincang dengan Saiful dan kami ambil keputusan untuk merehatkannya daripada komitmen sebagai juri tetap Raja Lawak musim ini hingga kesnya selesai,” katanya.

Nizam berkata, Astro tidak pernah menggantung atau menggam mana-mana pihak yang bekerjasama dengan mereka tanpa alasan kukuh.

Saiful Apek



Sepupu Kesepian Menggoda



Saya pemuda berusia 21 tahun dan tinggal bersama sepupu perempuan berusia 34 tahun.

Sepupu sudah berkahwin dan mempunyai anak berusia 14 tahun. Suami sepupu pemandu lori dan selalu tiada di rumah.

Saya tidak selesa tetapi tiada pilihan kerana sedang mencari kerja di Kuala Lumpur. Jimatkan kos, saya terpaksa membiasakan diri. Tidak sedapnya, sepupu saya sering mengadu kesunyian.

Saya tidak mengendahkannya tetapi kebelakangan ini luahan dan suaranya kedengaran berlainan. Sepupu seperti ingin menggoda.

Perlukah saya berpindah atau mengabaikan saja sikap sepupu ‘terlebih mesra’ itu?

UJANG
Sentul, Kuala Lumpur


Tidak manis apabila lelaki berdua-duaan dengan wanita bersuami biarpun mempunyai kaitan sepupu. Daripada segi hukum, sepupu saudari bukan mahram dan situasi yang mana dia tinggal di rumah tanpa kehadiran suami boleh menyebabkan sesuatu tidak elok berlaku.

Saudara sendiri berkata sepupu mengadu kesunyian serta seperti cuba menggoda mampu mendorong kepada kemungkinan berlaku zina. Sebelum perkara itu berlaku lebih baik mencegah.

Seperti mana firman Allah dalam surah Al-Isra’, ayat 32, “Dan janganlah kamu mendekati zina; (zina) itu sungguh suatu perbuatan keji, dan suatu jalan yang buruk.” Nyata antara sebab kukuh saudara perlu memandang isu ini lebih serius dan pilihan paling baik ialah berpindah.

Baik menumpang kenalan lelaki mahupun mencari rumah sewa sesuai meskipun terpaksa bersusah. Berkorban wang ringgit mahupun keselesaan adalah lebih baik, daripada kehilangan maruah serta iman.

> sumber


Pembunuh Datuk Sosilawati Digantung Sampai Mati

kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya

TIGA tertuduh kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya, R Matan (kiri), T Thilaiyalagan (dua kiri) dan bekas peguam N Pathmanabhan (kanan) diiringi anggota polis selepas mahkamah memutuskan menjatuhkan hukuman gantung sampai mati, bagi kesalahan melupuskan mayat jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain, di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya

ANAK pengusaha Kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya, Erni Dekritawati Yuliana Bukhairi dikerumuni wartawan selepas mahkamah memutuskan menjatuhkan hukuman gantung sampai mati, empat individu bagi kesalahan melupuskan mayat jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain, di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya

PEKERJA memunggah ratusan fail dari pejabat peguam untuk dimasukkan ke dalam lori, sambil diawasi pegawai penyiasat di pejabatnya di Jalan Alam Shah berhadapan IPD Kuala Langat. Peguam yang juga suspek utama pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain dekat Ladang Gadong, Tanjung Sepat, ditahan semula dipercayai untuk memohon pada mahkamah lanjutan tempoh tahanan reman bagi membantu siasatan kes kehilangan seorang kontraktor, Mohd Syafiq Abdullah, 37, yang dilapor hilang bersama rakan niaganya, April lalu.

kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya

ANGGOTA PDRM dari Unit Gerakan Marin menemui pisau ketika membuat operasi menyelam bagi mencari senjata dan barangan milik mangsa di tebing sungai Kanchong Laut, Kampung Endah.


Segmen Follow2x By HOT MASA KINI


Assalamualaikum & salam 1 blogger..

Kepada rakan-rakan blogger yang mahu tambah jumlah followers serta tingkatkan trafik blog,boleh join segmen ini.Aku punya followers pun tak lah banyak sangat,itu yang buat segmen ni di samping dapat tambah kenalan baru.

Syarat-syarat very simple :

Follow Blog HOT MASA KINI

Buat entri bertajuk"Segmen Follow2x  By HOT MASA KINI"

Copy banner di atas dalam entri korang

Lau dah siap,tinggalkan link entri korang tu di ruang komen aku


Untuk lebih ummpph !! blogwalking dan follow rakan-rakan yang lain.Semoga sama-sama dapat tambahkan followers dan tingkatkan trafik blog masing2..mana taw sekali refresh,bertambah 2-3k followers. :-)


Selamat Join Semua !!



Hack ! 8share.com Menjadi-jadi ~ Masyukkk Lagi



Hack ! Hack ! Hack 8share.com  ! tak sampai 1 hari hanya beberapa jam je dah complete 5 iklan ~ Masyukkk lagi !





5 Rahsia Hack 8Share.com Untuk Earning Berganda

8share.com,cara hack 8share.com,cara tingkatkan earning 8share.com


Ramai sudah mengetahui apa itu 8share.com dan sudah menjana pendapatan dengannya. 8Share.com menyediakan beberapa cara mudah untuk anda menjana pendapatan secara online dengan mudah seperti menjawab survey ringkas, invite rakan anda untuk join sekaki dan juga berkongsi kempen yang sedang berjalan daripada pengiklan.


#1. Pos Kempen Di Facebook

Semua orang ada Facebook kan? Facebook umpama dadah dalam dunia maya. Seharian tak dapat berfacebook boleh menyebabkan seseorang gelisah. Jadi gunakan kesempatan ini dengan kemaskini status Facebook anda berserta link kempen yang anda dapat.

Namun, anda diingatkan supaya tidak masukkan kesemua link kempen anda sekaligus pada 1 status kerana tindakan anda boleh menyebabkan anda diban dari 8share.com selama-lamanya. Hanya 1 link untuk 1 kempen pada 1 status Facebook.

#2. Tweetkan Kempen Di Twitter

Twitter merupakan medium sosial yang amat mudah dan menyeronokkan. Caranya sama seperti anda kemaskini status Facebook anda. Kemaskini status twitter anda dengan link kempen dan klik tweet.

#3. Promosi Di Blog

Beruntunglah jika anda mempunyai blog yang mempunyai trafik yang tinggi. Anda boleh membuat artikel khas mengenai kempen yang sedang berjalan atau hanya meletakkan link kempen tersebut dimana-mana sahaja dalam blog anda.

Tapi berhati-hati. Anda dilarang meraih simpati daripada pengunjung blog anda seperti: “Tolong Klik Ya”, “Please Click This Ads” dan sebagainya yang mempunyai maksud yang sama.

#4. Update Status Pada Instant Messenger (IM)

Anda digalakkan untuk sertakan sekali link kempen anda pada mana-mana IM yang anda aktif seperti Yahoo Messenger, Gtalk, Skype dan lain-lain lagi.

#5. Emel Kepada Rakan

Berapa ramai yang menggunakan kaedah ini? Saya rasa mungkin ada 5% sahaja. Namun diingatkan jangan terlalu emel kepada rakan-rakan anda dengan link kempen kerana boleh menyebabkan anda dikira sebagai seorang kaki spammers oleh rakan anda!

Kesimpulan

8Share.com adalah satu platform mudah untuk anda membuat duit secara online walaupun anda tidak mempunyai blog. Cukup dengan Facebook, Twitter mahupun IM anda.

8share.com,cara hack 8share.com,cara tingkatkan earning 8share.com

Artikel Duit-duit !




Segmen Super Follow By HOT MASA KINI




Assalamualaikum & salam 1 blogger..

Kepada rakan-rakan blogger yang mahu tambah jumlah followers serta tingkatkan trafik blog,boleh join segmen ini.Aku punya followers pun tak lah banyak sangat,itu yang buat segmen ni di samping dapat tambah kenalan baru.

Syarat-syarat very simple :

Follow Blog HOT MASA KINI

Buat entri bertajuk"Segmen Super Follow By HOT MASA KINI"

Copy banner di atas dalam entri korang

Lau dah siap,tinggalkan link entri korang tu di ruang komen aku


Untuk lebih ummpph !! blogwalking dan follow rakan-rakan yang lain.Semoga sama-sama dapat tambahkan followers dan tingkatkan trafik blog masing2..mana taw sekali refresh,bertambah 2-3k followers. :-)


Selamat Join Semua !!


Buat Duit Dengan Hanya Klik

Bagi mereka yang masih baru menceburkan diri dalam bidang perniagaan internet ini, anda pasti tercari-cari bisnes online apakah yang sesuai untuk diri anda. Ada banyak cara pendapatan online yang kita boleh cuba, ada yang senang dan ada yang susah. Tetapi untuk permulaan pada kita yang masih newbie memang banyak benda kena belajar.

Misi utama mestilah nak buat duit, tapi kadang-kadang usaha bagai nak rak tapi duit masih tak masyuk lagi. Percayalah, saya pernah melaluinya..Sampai tahap nak give up..

Tapi kat sini berita baiknya saya akan berkongsi satu cara bagaimana anda boleh terus menjana pendapat sampingan serta merta. Dalam dunia online buat duit cara ini dipanggil PTC iaitu Pay To Click. Anda akan dibayar setiap kali anda klik iklan.

Yang Bestnya Tentang PTC ini adalah :

> Anda akan dibayar dalam nilai matawang USD.
> Boleh terus bermula tanpa modal.
> Masa bekerja hanya 10 minit setiap hari.
> Senang dan mudah hanya klik iklan jer.

Jika anda buat carian di Google, program PTC bersepah dan anda jangan tak tahu ada yang PTC scam. Jadi kat sini saya akan kongsikan PTC yang betul sahaja. Neobux adalah program PTC yang paling lama dan terbukti kesahihannya. Company ini sudah bermula sejak 2008 lagi dan sehingga kini masih membayar.



Neobux mampu berikan pulangan yang lumayan jika anda sabar dan tahu teknik yang betul. Perlu diingatkan PTC adalah bukan skim cepat kaya, MLM dan seumpamanya. Untuk bermula anda hanya perlukan ;

> Komputer dan internet sahaja.


Potensi Pendapatan Dari Neobux :


Setiap satu klik iklan yang di klik akan dibayar dari $0.001 ke $0.020 bergantung pada jenis iklan dan akaun level anda. Anda akan bermula dari akaun Standart dan pendapatan akan berganda jika anda menaiktaraf ke akaun golden serta seterusnya Ultime. Percuma untuk akaun Standart, sekiranya ingin menaik taraf akaun (Upgred) anda perlukan sedikit modal pelaburan.

Jadual Dibawah menerangkan tentang pembayaran mengikut akaun dan jenis iklan ;



Bagaimana Nak Mendaftar??


Saya cadangkan anda terus bermula sekarang. Lagi cepat anda bermula maka lebih cepatlah dapat duit. Masa adalah kritikal dalam buat duit dengan PTC ini. Kuncinya kena bersabar sikit untuk berjaya. Tanpa membuang masa, seterusnya ikuti langkah mudah dibawah untuk mendaftar secara percuma.
Saya akan terangkan langkah demi langkah, untuk bermula anda hanya perlukan ;

> Laptop/PC
> Internet
> Ada akaun Pay Pal

Langkah 1

Untuk Register Neobux anda kena ada akaun Pay Pal. Kita akan dibayar (cashout) melalui Pay Pal. Jika tak tahu macam mana nak buat akaun Pay Pal, boleh klik sini -->> cara buka akaun Pay Pal

Langkah 2

Bila sudah ada akaun Pay Pal, boleh terus sign up Neobux ;

Klik Daftar Sekarang,




Pastikan anda menggunakan email yang sah dan sama dengan email Pay Pal anda. Isi semua maklumat dengan lengkap dan betul. Ini bagi mengelak dari mengalami masalah masa nak cashout duit nanti.






Langkah 3 

Selesai Pendaftaran anda sudah boleh bermula dengan klik iklan yang berwarna oren (wajib), hijau dan puple.






Tahniah ! jika anda sudah mula klik-klik iklan dapat duit.


Cara buka akaun Pay Pal <<--- ( klik sini )