8 barang wajib di dalam beg tangan wanita

alat solek wanita,aksesori wanita,gincu,perfume wanita,

21 Dis - Beg tangan sangat sinonim dengan kaum wanita apatah lagi beg yang dikhaskan untuk menyimpan barangan solek. Jika anda masih tidak pasti apa yang perlu dibawa ketika keluar, silalah lihat senarai di bawah untuk Jom mengetahui lapan benda yang harus terdapat di dalam beg tangan kamu.

1. Bedak asas
Bedak asas sangat diperlukan demi mengatasi masalah kulit berminyak. Dengan adanya 'teman baik' ini, anda tidak perlu berasa risau lagi ketika berada di tempat yang panas.

2. Gincu dan pelembap bibir
Gincu dan pelembap bibir amatlah penting untuk mengelakan bibir anda dari kelihatan pucat dan lesu. Jika anda rajin memakainya, sudah pasti wajah anda sudah tidak kelihatan kusam lagi.

3. Pemerah pipi
Ia bukan sahaja menampakkan kamu kelihatan lebih comel kerana pipi yang kemerahan. Malah, pemerah pipi juga membantu membuatkan bentuk muka anda kelihatan lebih runcing dan kecil, di samping memberikan rupa wajah yang lebih segar dan bermaya.

4. Sikat
Wajib dibawa demi mengelakkan rambut anda dari kelihatan berserabut dan selekeh.

5. Celak mata
Mungkin sesetengah wanita tidak melihat celak mata sebagai alat solek yang terpenting selain dari bedak asas, gincu dan pemerah pipi. Namun, celak mata tidak harus ditinggalkan di rumah! Manalah tahu, jika secara tiba-tiba anda diundang ke ke majlis makan malam atau mana-mana majlis rasmi.

6. Pin
Insiden 'baju terkoyak' memang suatu epristiwa yang sukar dijangka. Jadi, apalah salahnya jika anda mengambil langkah keselamatan dengan memasukkan sekali pin di dalam beg tangan.

7. Getah rambut & klip rambut
Disebabkan cuaca di Malaysia yang tidak menentu, sudah tentu rambut anda akan memerlukan getah rambut ataupun klip rambut, bukan?

8. Penanggal solekan
Penanggal solekan sangatlah diperlukan, lebih-lebih lagi ketika anda ingin menunaikan kewajipan bersolat ataupun melakukan sebarang aktiviti di luar yang memerlukan solekan ditanggal.

Sumber : Yahoo

2 comments:

  1. I takda satu pun yang you list dalam beg i. wahahaha. I only have johnson&johnson baby powder and perfume. haha

    ReplyDelete
  2. Dalam 8 benda yg tersenarai, in my bag ada 4 jer.. hehehe...

    ReplyDelete